Hem / Projekt / Hemmagrafitti med nål och tråd

Hemmagrafitti med nål och tråd

Inspirerad av konstnären Ulrika Erdes som syr offentligt broderi på säten i bussar och tunnelbanor eller andra offentliga platser har jag här använt broderiformen hemma hos mig, hemmagrafitti! Där får jag göra som jag vill, och ingen plockar bort det…om jag får bestämma! Offentligt broderi kan sägas vara en form av grafitti, fast med nål och tråd.

 

Lättast är det om man kan ta loss möbeltyget men visst går det även att sy på fast klädsel.

Välj garn och färg som du själv vill, och prova dig fram med stygnen. Som du ser har jag gjort olika stygn nästan på varje bokstav. För att det är kul att sy och prova hur olika stygn tar sig ut, och för att göra texten extra intressant!

Jag har broderat helt fritt, inte ritat upp på tyget eller skissat på papper först, men du gör förstås precis det som passar dig. Skulle du bli missnöjd eller tröttna på orden, så går det ju att sprätta!

Ha så kul!

Text, bild och idé: Anneli Rundström Karlsson, hemslöjdskonsulent i Västerbotten

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå