Hem / Projekt / Gör underlägg av pussel!

Gör underlägg av pussel!

glasunderlagg
Har man ett träpussel som ingen längre lägger, eller om det rent av saknas en nedrig bit eller två, kan man ju lätt göra om det till glasunderlägg.

Det är bara att lägga pusslet och limma på kartong, antingen med en fin baksida upp eller som i mitt fall, med bildsidan upp (eftersom baksidan var lite skranklig). För att få bort själva bilden (om man nu vill ha underläggen trärena), dränkte jag den med decoupagelim och i blött tillstånd gick bilden sedan lätt att skrapa av med nageln – bit för bit.

Därefter skar jag bort överflödig kartong, bitvis fick jag även klippa rent med sax och slutligen målade jag kanterna mörkbruna. Jo, ett par drag med sandpapper blev det också. Vill man skydda ytan mot fukt är det bara att lacka! Finito!

Text och bild: Lopplisa, lopplisa.wordpress.com 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå