Hem / Projekt / Gör pusselbitsbroschen ”Min plats på jorden”

Gör pusselbitsbroschen "Min plats på jorden"


Jag hittade vid en av mina räder i secondhandbutiker ett gammalt träpussel, slogs av stor sentimentalitet och köpte med det hem. Detta råkade jag sedan lägga nära min samling av gamla atlaser och på så sätt föddes idén om pusselbitsbroschen lite av sig själv.


Gör så här:
Ta en pusselbit av trä, rita av dess form på ett gammalt kartblad. Klipp ut pusselbitsformen ur pappret. Pensla decoupagelim/lackpå pusselbiten, sätt på kartpappret. Se till att inga luftblåsor bildas mellan papper och pusselbit och pensla sedan ett lager decoupagelim/lack över hela framsidan.Vill du ha den stryktåligare, så lackar du den ytterligare ett varv när det första torkat. Limma en broschnål på baksidan och du är färdig!

Text och beskrivning: Kerstin Nelje Konradsson, medlem i Norrbottens läns hemslöjdsförening
Foto: Pia Jägstrand, länshemslöjdskonsulent i Norrbotten

2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå