Hem / Projekt / Gör om en gammal tröja

Gör om en gammal tröja

Du behöver:
1 stor stickad tröja
Garnbollar / knappar /rosor av tyg
Dekorationsfrans,
Lovikkagarn till hopknyt

Gör så här:
Klipp till fem delar av tröjan enligt bilden. Klipp upp tröjan i sidorna.
Klipp även upp ärmarna i sidsömmen eller från ”lillfingret till ärmhålet” om där inte är någon sidsöm. (Klipp eventuellt bort ärmens sidsöm om den är för tjock).
Sy fast de uppklippta ärmarna i sidorna så tunikan blir A-formad, med den smalare delen, det vill säga ”handleden” i ärmhålet och den bredare delen nedåt. Anpassa så nederkanten är jämn.
I detta förslaget är sömmarna utåt men det går förstås att sy så de kommer på insidan. Använd smal sicksacksöm på maskin.
Klipp till halsen på tröjan så den blir som du vill ha den. Ta de smala, runtgående delar du klippt bort vid axel/ärmpartiet och klipp upp dem så de blir längre remsor. Sy på dem som förstärkning kring halsen, som en ”krage”. Sy för hand med tunnare ullgarn.
Förstärk ärmhålet genom att vika en liten kant. Enligt detta förslag viks kanten utåt men det går att vika den inåt också. Sy fast med tråckelstygn i tunnare ullgarn.

Hanna Hallén har tecknat, fotograferat och sammanställt arbetet med finansiering från Region Halland, 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå