Hem / Projekt / Gör ett trosbroderi!

Gör ett trosbroderi!

IMG_5136 kopia

Jag ritade först upp mitt mönstret på rutigt kollegieblock. Sen klippte jag upp en vanlig plastficka, en sådan som har två öppna sidor. Plastfickan la jag över kollegieblocket och ritade av mönstret med spritpenna. Där efter tog jag min grövsta spetsiga stoppnål och gjorde små hål i plasten längs spritpennestrecken. Inte för många hål, då blir det rörigt. Och inte för små hål.

IMG_5138 kopia

Så nålade jag fast plasten över tyget o duttade med lämplig penna i hålen. Bäst tyckte jag nog att en vit gelpenna funkade, syns bra o brukar vara bortnött lagom när man sytt färdigt. Hittade såna pennor på bokrean.

Text och bild: Ethel

9789127120921_200_karins-broderier

Karins broderier är skriven av Karin Homberg och utgiven av Natur och Kultur 2010. ISBN 978-91-27-12092-1

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå