Hem / Projekt / Gör ett prinsesstest

Gör ett prinsesstest

I tider av prinsessbröllop/födelsedag och allmänt monarkiintresse kan det vara intressant att få reda på om ens tilltänkte har kungligt påbrå. Men nu behöver en inte åka till vårdcentralen och ta blodprov för att veta om någon är blåblodig. Det räcker att bygga Kravallslöjds* gör-det-själv-själv-test och sedan verkställa testet.

Du behöver:
Tyg
En ärta
Nål
Tråd
Diverse pynt som går att sy eller limma fast på tyget, exempelvis pärlor och presentsnören.

Klipp ut två lika stora hjärtan av tyget. Pynta på valfritt sätt, exempelvis kan en bild på prinsessan eller ens tilltänkta vara fint att sy på. Lägg ärtan mellan tygbitarna och sy ihop. Om du har tänkt dig att ge bort testet så kan du göra en ask och med korsstygn skriva innehållet.

När din tilltänkte är ute och handlar så smyger du in i sängkammaren och syr fast hjärtat under lakanet i sängen och väntar sedan tills nästa morgon. Om personen i fråga har ont i ryggen så är det en prinsessa/prins.

För oss icke-blåblodiga kan det ju ändå vara fint att hitta ett hjärta fastsytt under vårt lakan när vi ska tvätta det. Så gör gärna detta test även om du tror att resultatet kommer bli negativt (om nu svag rygg är något negativt), och gläd en medmänniska.

*Kravallslöjd är en slöjd-, design-, konst-, och hantverksportal. Läs mer om Kravallslöjd på www.kravallslojd.se


Text och bild: Mia Lindgren, hemslöjdskonsulent Västra Götaland. Ursprungligen skrivet för Kravallslöjd.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå