Hem / Projekt / Gör ett mjölkhus

Gör ett mjölkhus

Det här behöver du:
Tomma mjölk-, juice- eller filförpackningar
Tapetrester
Dubbelhäftande tejp
Häftapparat
Vitt ritpapper
Penna
Sax

Steg 1: Öppna toppen på förpackningen och ta bort plastkorken om det finns en sån på förpackningen. Se till att kartongen är ordentligt ursköljd.

Steg 2: Limma eller klistra fast tapeten på föpackningen med lim eller dubbelhäftande tejp. Klipp bort allt överflödigt papper.

Steg 3: vik över kanten som den tidigare är vikt och häfta eller limma ihop kartongen, så att den blir som ursprungs förpackningen .

Steg 4: rita fönster, dörrar och tak på ett vitt papper med svart penna och färglägg om du vill. Klipp ut och klistra fast på kartongen med lim eller dubbelhäftande tejp.

Tipset kommer från sajten ingen blåser mig. Ingen blåser mig var ett projekt startat av Sveriges Konsumenter för att satsa extra mycket på unga. Vi vill att alla unga ska bli mer medvetna om vad de köper och vilka rättigheter de har som konsumenter. Vi vill uppmuntra och inspirera och visa att vi alla kan påverka genom vår konsumentmakt. 2013.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå