Hem / Projekt / Gör en väska av virkade dukar

Gör en väska av virkade dukar

Väska av virkade dukar och små restbitar av killingskinn. Vi köpte upp en hel del virkade dukar från lokala loppisar och såhär fint kunde det bli!

Utgå från en virkad duk och utnyttja dess form när du bestämmer väskans form och mått. Använd duken som mall vid tillklippning av väsktyget, använd en överbliven stuvbit.

Lägg till sömsmån: 1 cm där väskan ska sys ihop,10 cm vid öppningen och 5 cm vid botten.

Sy ihop spets och innertyg, runt spetsen och mitt på spetsen som fixering, sy lite kors och tvärs med en sytråd som syns så lite som möjligt.

Sy ihop sidsömmen.

Vik ner 5 cm vid öppningen och sy fast nervikningen, vill du ha fickor sy fast dem samtidigt som nervikningen, bra att ha till småsaker så att inte allt åker omkring på botten men även till telefonen så att man snabbt hittar den när det ringer.

Gör en knäpptamp och sy fast den på ena sidan av öppningen, sy på en fin knapp på andra sidan och vips så har man en stängning.
Sy ihop bottensömmen och sy av hörnen. Axelremmen gör du i bekväm längd och material.

Idé och form: Carina Ericsson, Hemslöjdskonsulenterna i Jämtlands län, 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå