Hem / Projekt / Gör en textil dagbok!

Gör en textil dagbok!

Lapptäcken anser jag vara en slags textil dagbok. Något man kan ligga på och känna igen en gammal halsduk, mammas klänning eller den där skjortan man gjorde i slöjden som blev så ful, och sen aldrig användes.

Det är lätt att sy en textil dagbok det enda som behövs är tålamod så att man får ihop sina lappar och kanske sax och symaskin.

Lapptäcket här ovan är ihopsytt av 1125 rutor 5x5cm stora. Alla olika, samlade under en 16 års period. En hel del konstiga 90-talstyger blandat med barndomens gardiner och bitar från allsköns projekt jag genom åren tagit mig för.

Ett gammalt örngott, en sjal, klänningen jag hade på min första festival, ett barnnattlinne, mammas gamla kjol ……

En skjorta från slöjden som jag faktiskt använde, en annan skjorta från slöjden som jag inte använde

Täcket är fodrat med ett vanligt bomullstyg och stickningarna gjorda på maskin runt 2 x 2 rutor.

Text och Bild: Anna-Lisa Persson, Västarvet

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå