Hem / Projekt / Gör en pärlemorgardin

Gör en pärlemorgardin

 

Pärlemorgardin

Pärlemorknappar är det vackraste som finns och det mest prisvärda man kan hitta på loppis. Då jag gillar loppisar, fynd och fina grejjer har jag sådeles en väldans massa knappar. För att nagga på lagret gjorde jag en pärlemorgardin.

Du behöver:
Knappar
Pinne, stång, rundstav eller liknande
Fiskelina, skylttråd eller vad man har hemma
En bit spets om du har en ful pinne
Nål och sax

knappar, skylttråd och träribba

 

 

 

 

 

 

Jag hade en tunn träribba hemma men det går lika bra med en snygg pinne, rundstav eller liknande.  Jag vill ha gardinen lika bred som fönstret så ribban blev något längre. Min ribba var inte så snygg så jag täckte den med spets. En bit lika lång som ribban plus 4 cm till. Två centimeter i var kant vek jag dubbel och sydde fast i kanterna så att jag fick två kanaler. Där stoppade jag in ribban sen. En bit skylttråd, knyt i en knapp i änden sy/knyt sedan fast knappar på de avstånd du gillar. Om du kör tråden två varv i hålen sitter de men går att justera upp och ned. Knyt fast i ribban. Gör så många ”knapptrådar” som behövs för att få den täthet som du gillar. Upphängningsanordning efter behag, mitt val; två spik!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå