Hem / Projekt / Gör en kapsylväska!

Gör en kapsylväska!

Amarie-kapsyler-02

För många år sedan gjorde jag en väska av kapsyler  Jag stannade på Ikea för att tömma deras ”kapsylkorgar” vid kassan i restaurangen, men du har kanske en stor samling kapsyler hemma?

Amarie-kapsyler-01

Det är inte så svårt att göra. Du slår 4 hål (på klockan 12, klockan 3, klockan 6 och klockan 9) i varje kapsyl, lättast är från insidan. Sedan klipper man ståltråd till varje kapsylrad. Ta 20 cm extra. Botten och vägg är inte ihopmonterade men ”flätade” i ett stycke.

Amarie-kapsyler-03

 

Först flätar man botten, sedan böjer du ståltråden upprätt och flätar väggarna. Förlåt jag borde ha  tagit kort….. När man har bockat och lödat stålramen virar man änderna av ståltråden kring ramen och monterar locket med korgen. Inspirationen kommer förresten från Afrika där det görs mycket av återvunnit material.

Amarie-kapsyler-04

Om du nu inte har så många kapsyler men ändå vill göra något med kapsyler skulle man också bara kunna göra ett lock till en låda. Den här lådan blev mycket stort men man kan tänka sig en mindre låda i trä till exempel.

Text och bild: Annemarie, A´maries blogg

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå