Hem / Projekt / Gör en gunga

Gör en gunga

Vad är tråkigare än när något du tycker om går sönder? Men å andra sidan, vad är roligare än när du kan laga eller göra något som är bättre själv?

En dag i höstas gick gungan i Veberöd sönder, Meja och Kajsa fick hjälpa till att göra en ny.

Här kommer en fotoserie om hur de gjorde, för att inspirera dig till att göra en egen gunga. Låt barn i din närhet hjälpa till… det blir så mycket roligare då!

Repen till den gamla gungan återanvändes och vi gjorde sitsen av en spillbit som var över från renoveringen av huset. Har du inget hemma kan du med lite tur få spillbitar från ett bygge i din närhet eller på en brädgård.


Det var härligt att få hjälp i verkstan och fördelen med att jobba med barn är att de ser saker som vi vuxna oftast missar. Lika viktigt som slöjdandet så tog vi oss tid att titta på en frusen fjäril och knäckte lite nötter med hammaren till mellanmål.

Glöm inte att låta barnen vara med i skapandet på ett naturligt sätt, det är så man väcker det naturliga intresset!
Text och bild: Nisse Dahrén, hemslöjdskonsulent i Kronobergs län, 2010

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå