Hem / Projekt / Gör en egen flagga

Gör en egen flagga

Min kollega Maths, som fick denna bonad, fyllde år i tisdags(2012). Jag och min andra kollega, Erik, fick för oss att göra en fin present åt honom (han fyllde faktiskt 42, vilket ju är meningen med livet enligt Douglas Adams). Maths är galen i flaggor och hissar de mest udda flaggor ute vid sin stuga på Åland. Vi tyckte helt enkelt att Nepal, Texas och den samiska flaggan skulle kompletteras med en riktig Jolly Roger. En piratflagga alltså. Fast inte en helt vanlig sådan, utan en där dödskallen är utbytt mot Maths själv!

Vi bestämde oss för att måla flaggan. I förväg hade Erik fixat till ett foto av Maths samt skurit ut en mall i en plastficka. Vi bestämde oss för att hålla till i min farmors kollektivhus, där det finns stora och bra arbetsytor, något det är konstant brist på i mitt minimala boende.

 

 

Vi målade med vit textilfärg. Två lager fick vi lägga på för att det skulle täcka ordentligt. Det var hyfsat läskigt när vi sedan skulle ta bort plasten, men allt gick över förväntan. Här håller jag på och finjusterar det sista.

Sedan gjorde vi om hela processen en gång till eftersom flaggan skulle vara dubbelsidig. Som avslutning sydde jag ihop den och fäste två stycken gardinringar i den för upphängningens skull.
Vi bestämde även att Maths, varje gång han hissar den på Åland ska tvingas att göra det till tonerna av Running Wild´s Under Jolly Roger (piratrock när den är som sämst…).
Dagen efter överlämnade vi den till Maths när vi var hemma hos honom på födelsedagsfika. Han verkade väldigt glad över sin present… och visst är det likt?
Text och bild: Hedvig Handarbetar, Hedvighandarbetar.blogspot.se 2012.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå