Hem / Projekt / Ge din blomma stöd

Ge din blomma stöd

För att göra Kerstin Hammarssons praktiska och snygga växtstöd behöver du bara raka pinnar, såg och ståltråd.

Det är krukan, växten och estetiken som bestämmer höjd och storlek på växtstödet. Alltså stor kruka flera pinnar, stark växtkraft höga pinnar och proportionerna där emellan står estetiken för.
Kapa upp så många pinnar du behöver till ståndare. Kör ned dem i krukan i en cirkel med jämna mellanrum.
Hur många mellanrum blir det mellan ståndarna? Antal mellanrum X 3 blir antalet tvärslåar. Tvärslåarna ska vara lite längre än vad mellanrummet mellan ståndarna är. Det blir snyggt och lätt att montera.
På växtstöden har Kerstin använt borrmaskinen flitigt, för att få pinnarna att stanna på de punkter där de ska. Resultatet blir mycket bättre när konstruktionen inte glider omkring.
Sedan är det bara att surra fast tvärslåarna med ståltråd. Börja med botten och ta de två raderna i toppen sist. När den är färdigmonterad och sitter ihop är den lätt att flytta om man önskar det. Efter ett par säsonger kommer trädet att gråna och tråden att rosta men det blir bara vackert!

Idé och utförande: Kerstin Hammarsson
Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Västarvet 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå