Hem / Projekt / Frihandsvirka ett kamerafodral

Frihandsvirka ett kamerafodral

Virkning är en fantastisk teknik, man kan virka kontrollerat och göra komplicerade mönster eller så kan man köra på frihand och efter stundens ingivelse. Den här idén lånade jag av Mia Lindgren som kom strosande med sin lilla systemkamera hängd över axeln. Kameran var iklädd en stilig brun virkad kroppsstrumpa.
En sådan ska jag ha. Det har länge varit ett irritationsmoment att släpa omkring på en överdimensionerad kameraväska.
Virkning löser alla problem! Jag valde ett flamfärgat halvtjockt garn som passade till virknål nr 4.

Börja vid ”nosen”. Gör en ring av luftmaskor. Virka fasta maskor och lägg till en luftmaska då och då så att den blir platt. Virka vidare tills plattan är lika stor som objektivet. Många kameror är olika så det är svårt att göra en ”onesizefitsall”. Frivirka, passa in virkningen mot kameran med jämna mellanrum. Botten och locket virkade jag var för sig och sydde fast. En luftmaskbåge som virkas fast med smygmaskor blir knapphål. Mkt snyggt!

Text: Hillevi Gunnarsson, Västarvet 2011
Bild: Mia Lindgren

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå