Hem / Projekt / Från ryggstöd till pall

Från ryggstöd till pall

kruk 2

Från ryggstöd till pall!
Kruk 3
På skolan hittade jag ett ryggstöd som hade lossnat från en stol. Stolen var borta så jag roffade åt mig stödet och funderade på vad det skulle kunna bli.
Kruk 4
Tillsammans med en gammal bordskivan skulle det bli en pall!
Kruk 5

Först fick jag renovera ryggstödet lite grann. Jag slipade bort lacket, limmade en spricka och borrade upp hålen där skruven hade suttit och lagade dem med en rundstav.

Kruk 6

För att få rätt lutning på sargen under sitsen ritade jag av sitsens form på bordsskivan (jag limmade två delar på varandra så att det blev sargen blev 50 mm tjock).

Kruk 7

Jag limmade benen fast vid sargen och förstärkte limningen med en dold tapp.

Kruk 8

Jag ville brodera en mening på pallen och använda mig av efterstygn.

Kruk 9

Efter att jag hade tryckt märken med sylen borrade jag hål med 1.5 mm borr.

Kruk 10

Jag skrev med typsnittet Bradley Hand i ett worddokument och skrev ut dokumentet.

Kruk 11

Kruk 12

Jag vill kunna byta ut tråden när den slits eller när jag vill ha den i en annan färg så jag borrade extra hål genom sitsen och sargen under sitsen och använde vingmuttrar så att jag kan ta loss sitsen. Vagnsbulten dolde jag med en tunn bit björk så att den inte skulle synas ovanifrån.

Kruk 13

Till slut vaxade jag pallen och tog en härlig kopp te.

Text och foto 2014: Annemarie Adams, som bloggar på amariesblogg.blogspot.se och där kan du hitta många fler inspirerande projekt.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå