Hem / Projekt / Förvandla en tröja

Förvandla en tröja


En av mina älsklingströjor känns för kort och har inte använts på länge så nu har jag bestämt mig för att förvandla den till en värmande vinteroutfit. Jag vill ha en kjol att ha över jeansen och ett par benvärmare som passar till.

Om tröjan hade varit för stor hade jag först valkat ihop den i tvättmaskinen eftersom den är av ull, men min tröja är lagom så jag börjar sprätta ur ärmarna direkt. Sedan klipper jag bort halsen och zickzackar 2 ggr på varandra (så att det inte ska repa upp sig).

Nu provar jag och kjolen är precis lagom lång efter att jag vikt ner så pass mycket som behövs för att det ska bli en kanal där jag kan trä igenom resår. Jag syr alla sömmar på symaskinen med töjbar söm.

Nu är kjolen klar. Om man vill kan man sätta i ett delbart blixtlås i den ena sömmen för att det ska vara lättare att ta av och på utan att behöva ta av skorna först.

Ärmarna blir fina benvärmare. Jag tar på dem före kängorna. Ärmmudden har jag längst nere på vaden och överkanten syr jag ner och trär i resår om det behövs.

Nu kan vinterkylan gärna komma!
Trivs jag i min nya mundering så kanske jag stickar en egen variant nästa år med blixtlås och broderier!

Text och bild: Susanne Harrysson, Västarvet. 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå