Hem / Projekt / För över skiss till tyg med mönsterpapper

För över skiss till tyg med mönsterpapper

Mönster på papper och samma mönster överfört till tyg, delvis broderat

Mönsteröverföringspapper är ett bra redskap att använda för att få din skiss från pappret till tyget. Det funkar allra bäst på hårda och jämna tyger. Tänk på att ha hårt underlag också.
Andra metoder för mönsteröverförning är att sticka hål i plast och pressa färg genom, eller den kanske enklaste – att använda pennor.

Svart mönsterpapper

Gör såhär
Lägg ut din skiss på tyget och nåla fast den längs en av sidorna. Inte originalet, du kommer att rita sönder det här pappret. Peta in överföringspappret så att det ligger under skissen. Rita hårt där du vet att du ska sy, var försiktig med små prickar och linjer så att du inte ritar mer än vad du kommer att brodera över.
Någon fyller i ett mönster med blyertspenna

Om du kan, försök att lätta på papperna utan att rubba något ur rätt läge för att se om det har fäst på ditt tyg.
Papper med pressat mönster

Summering
Ett lite omständligt och gammaldags sätt att göra mönsteröverföring. Känns mer pålitligt än att rita direkt på tyget, men är nog endast till riktig fördel om du inte har ett ljusbord.

 

Fördelar: du kan få med många små detaljer, lätt att återskapa en ”handritad” känsla men kan används samma förlaga gång på gång om du kopierat din förlaga, vill säga.

 

Nackdelar: papperet kan gå sönder eftersom du måste rita ganska hårt, det kan bli fläckar och märken av tryck och nålar i tyget. Det kan vara svårt att tvätta bort, så markeringen bör vara precis där broderiet ska vara om du vill slippa tvätta arbetet efter broderandet.

 

Betyg: 2 svaga fingerborgar av 5.

Text och bild: Brodös Fia Makalös, följ henne på Instagram för mer broderiinspiration och tips @brodosfiamakalos

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå