Hem / Projekt / Fläta en korg av en matta

Fläta en korg av en matta

Man kan göra många saker av en matta
Jag ville göra en korg. Så jag rådbråkade min hjärna, jag kan ju inte få tag på sly någonstans, men en gammal matta. Så det fick det bli, en orientalisk matta med ett hål på mitten har blivit slaktad ikväll. Jag ska göra några några varv och så får det bli ett foder så kan jag använda den för mina stickningar vid soffan.

Botten har min pappa gjort och är av stavlimmat trä och pinnarna är grannens häck som dom sågade ner får någon dag sen. Det svåra var att strimla mattan, efter att provat sax och sekatör så blev det till sist kniven som gick vinnande därifrån, helt enkelt lättsammast. Lite blodvite blev det dock, jag är ju textilare för gudskull är inte van med kniv.

 

Text och bild: Hanna-Kristine, hannaleker.blogspot.com 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå