Hem / Projekt / Fläta en hängare

Fläta en hängare


Den här hängaren i pil har Anneli Nordberg i föreningen Orusts Slöjd gjort. Jag tycker det är en både enkel och praktiskt pryl som passar utmärkt i köket för att förvara till exempel vitlök eller tomater i. Men går också att ha till restgarner eller som hängkruka för växter. -Den kan hänga både ute och inne. Eller så har man talgbollar i den och lockar fram vårfåglarna.

Det enda du behöver är några kraftigare pinnar pil till stomme och en bunt tunna pinnar pil att fläta med. Lite snöre för att hålla saker på plats och en kniv eller sekatör är mer eller mindre oumbärligt.

 


I tipset fläta ett växtstöd visar Sofia hur du flätar ett växtstöd. Det är  precis samma teknik som den här hängaren fast med skillnaden att den inte är förankrad i marken eller i en kruka. Istället klipper du bara av pinnarna ovanför den flätade kransen som på bilden här ovan.

Som ni ser i tipsbeskrivningen så är växtstödet likadant som hängaren fast vänt upp-och-ner. Sofia börjar med kransen i den tjocka änden och flätar pinnarna tätare samman för att avsluta med ett japanskt öga. Men det är en smaksak, speciellt om den inte sitter fast i marken och jag tror att Anneli började den här hängaren med det japanska ögat och avslutade med den tjockare kransen.

 


Ett så kallat japanskt öga, en dekorativ fästning med tunnare vidja. Se beskrivning längst ner på tipset fläta ett växtstöd

Idé och utförande: Anneli Nordberg, Systrarnaskorgpil.com

Text och bild: Tobias Havaas, Västarvet, 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå