Hem / Projekt / DIY – dekorera värmeljus!

DIY - dekorera värmeljus!

tejp-ljus500

DIY-dekorera värmeljus!

Ett väldigt smidigt sätt att få enkla värmeljus lite snyggare, är att använda en av mina favoritsaker; washitape!
Du tar vanliga värmeljus, jag har gjort både på de vanligaste i aluminium samt några med plastkopp (minns tyvärr inte vart jag köpte de svarta i plastkopp, tror det var någon presentaffär förra året, eller möjligtvis Ica).

tejp-ljus1

Washitape, eller washitejp som det också stavas, en del stavar med mellanrum mellan washi och tape, spela roll – bra är det iallafall! Jag har prytt hyllplan, böcker, kuvert, brev, presentkartonger mm med tapen. Finns i massvis med utseenden och kan vara plastiga, i tyg, i papper mm. Går att hitta i många butiker både på nätet och i dagligvaruhandeln. Dessa på bilden är köpta på Ica Maxi. Jag kan även tipsa om att gå med i grupper på tex facebook, jag har varit med i en grupp som heter We love washitape i ett par år och där får man tips på inköpsställen, kan byta med varandra, sälja och köpa, samt massa inspiration såklart 😀

tejp-ljus300

 

Och tänk på att man aldrig bör lämna levande ljus utan uppsikt! Tänk också på att värmeljus kan bli väldigt varma och att det aldrig fullt ut går att garantera att saker som tejpas runt om eller placeras nära ljuset inte kommer att börja brinna eller glöda. Håll uppsikt på tända ljus. Om du känner dig osäker så ha dem endast som vackra prydnader utan att tända dem.

Text och bild: CiCi, www.alkemisten.net fler tips finns under fliken CiCi fixar! 2014

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå