Hem / Projekt / Bygg gåklossar

Bygg gåklossar

När jag gick på lekis fanns det en sorts kraftiga plasthinkar med rep som vi gick med, som en sorts låga styltor. Repen fungerar som handtag för att hålla fast klossarna under fötterna. Jag vet inte hur vanliga de är eller vad de kan tänkas kallas om det nu är ett spritt fenomen. Men en sak vet jag, de var roliga och de är väldigt lätta att göra!

Här har jag sågat upp två bitar av en trädstam och fäst remmar på. Jag testade faktiskt två olika varianter. Den bakre är en resår-pack-snodd jag har till cykeln eftersom jag ville prova hur det blev med ett elastiskt handtag. Det fungerar förstås men jag tycker ändå det är bättre med ett stumt.

Den andra har jag offrat ett spännband som jag bara skruvat fast i träklossen med en bricka emellan. Mycket enkelt! Men det skulle såklart vara roligt och snyggare att snida en kloss och fästa ett snyggt rep i.
Man skulle också kunna återbruka tomma plåtburkar och trä ett rep genom.

 

Text och bild: Tobias Havaas, Västarvet, 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå