Hem / Projekt / Bygg en vävfåtölj!

Bygg en vävfåtölj!

En idé om att ge den gamla vävstolen nytt liv som en vävfåtölj resulterade i en ganska bekväm och rätt speciell möbel. En enmanshammock om en så vill.


Den här gamla och lilla vävstolen har tjänat ut sitt syfte. Den var inget vidare att väva på tyvärr och stod bara och tog plats. Genom att plocka isär och ta bort allt utom själva ramen fick vi en lagom stor ställning att sitta i.

Sen hade min sambo en sorts flätad vilstol som också bara stod och tog plats i vardagsrummet. Två faktiskt. Staplade på varandra där den översta stundtals tjänade som klädhögshållare. (Och det gör den lika bra utan att den andra stolen står under)

Den var lite för stor så jag kapade av nederdelen på den och hängde upp den i rep. Det hade såklart gått bra att ta vilken stol som helst. Perfekt fortsättning för en köksstol med trasiga ben tex.

 


Vävstolar har ju i regel en regel i ovandelen som nu kom i vägen för huvet när jag skulle sitta. Så den fick jag flytta och skruvade fast i framkant i stället, så högt upp jag kunde, fast under stolen där inte är i vägen. -Att ta bort den helt gjorde stolen ranglig.


En udda och alldeles förträfflig vardagsrumshammock redo att användas. Jag sparade de där pinnarna som sticker fram där uppe och ska montera en läslampa där. Med en vävkorg på sidan för böcker eller slöjdprojekt är den komplett och ready to chill.

Text och bild: Tobias Havaas, Västarvet, 2012.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå