Hem / Projekt / Bygg en mixerlampa

Bygg en mixerlampa

På sidan Instructables hittade jag den här spännande bordslampan. Skaparen hade en trasig drinkmixer, eller blender, som han tyckte vore synd att bara kasta. Istället byggde han om den till en bordslampa.


Till att börja med måste knivarna i botten av bägaren bort. Den här bägaren har han också frostat genom att låta blästra den. Det ger ett jämnare och mer dämpat ljus.


Sen är det underredet. Skruva isär och montera bort motorn.


Gör hål för lampsockeln och skruva den på plats. Eftersom mixern är eldriven från början borde det finnas ett hål att dra ut sladden genom, annars behöver du fixa ett sånt också. Sen är det bara att skruva ihop igen.


Sådär fixar du en annorlunda lampa. Min första tanke var en lampa för köket, men han som gjort den här använder den tydligen på sitt kontor. Vilket kan passa ännu bättre.

Hoppas hoppas jag inte slängde min gamla mixer när den dog förra året.. :/

 

Text: Tobias Havaas, hemslöjdskonsulent Västarvet 2012.
Bild och idé: Defpotec

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå