Hem / Projekt / Bygg en minifotostudio

Bygg en minifotostudio

Det enda som behövs är en pappkartong stor nog att rymma det som ska fotas, ett par meter bakplåtspapper och en stark skrivbordslampa.

Skär bort locket på kartongen och låt den sidan vara öppningen. Skär ut rutor i sidorna och tejpa fast bakplåtspapper runt om för att filtrera ljuset.

 

Fäst sedan en remsa papper upptill i den bakre väggen och låt den hänga fram en liten bit ut ur lådan. Vitsen är att den utgör både golv och vägg utan hörn som skapar skuggor. Pappväggarna ger ett jämnare ljus och har du inga hörn kan du mer eller mindre frilägga det som fotas helt.


Här är ett nystan fotat i lådan.

Den här fotolådan gör jobbet men är kanske inte den snyggaste i fotografins historia. Men det är ju bara att lägga lite mer tid och energi på att göra det bättre. En snidad ram med silkespapper eller tunt tyg skulle ju hedra vilket arbetsbord som helst!

Text och bild: Västarvet

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå