Hem / Projekt / Brodera julkort

Brodera julkort

Gör en personlig julhälsning och brodera ett kort. Här ovan till vänster är ett upplagt av Kajsa på Korsstygnsarkivet och det högra är signerat Helena på Brodera.nu.


Här är en friare variant av julbroderi av Gunilla, lånat från Broderiakademin. Föredrar du färdiga mönster så finns några att använda på bland annat Korstygnsarkivet.

För att komma igång med broderandet kan du kika på inlägget Brodera hallandssöm för att se hur man syr hallandssöm som på Helenas julkort. Eller varför inte tvistsöm?

 


Föredrar du kniven framför nålen kan ett julkort i trä vara grejen? Fast ”God Jul” kan passa bättre än ”365 saker du kan slöjda” så här års. Oavsett är tekniken den samma och visas i tipset Skär en skylt.

Text: Tobias Havaas, Västarvet, 2012. 
Bild: Kort i korsstygn; Kajsa, KorsstygnsarkivetKort i hallandssöm; Helena Ericsson, Brodera.nu. Kort i fritt broderi; Broderi Gunilla Hildén, Foto Daniel Schill, Boderiakademin. Karvsnitt, Tobias Havaas, Slöjd i Väst.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå