Hem / Projekt / Bind en krans av björkris

Bind en krans av björkris

Av björkriset tillverkas små buketter. Längd och tjocklek samt antal beror på hur stor kransen ska bli.

Kransen binds runt en ring och till bindningen använder jag tygremsor och här passar det bra med återbruk. Ringen kan göras av längre ris som lindas med tygremsor och yttervarvet har jag lindat av samma tyg som buketterna binds fast med. Skarvningen sker genom att linda flera varv. Med en knappnål låser jag trasan när arbetet är klart.

Jag har dekorerat med fjädrar som bara stuckits in i riset. De kan lätt plockas bort och ersättas med något annat för björkriskransen håller sig fin länge och kan användas under flera årstider.
Text och bild: Anna Karin Reimerson, hemslöjdskonsulent i Västmanlands län 2011.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå