Hem / Aktiviteter / Övrigt / Väv nya hankar

Väv nya hankar

Söndag 09 maj, 12:00-16:00
Västerås, Övrigt

Dags att ge dina handdukar ett extra liv med nya hankar? Hankarna kanske är trasiga, utnötta eller bara trötta? Med handvävda nya hankar i färger och material som du själv väljer ger ditt linne längre livslängd och glädje i vardagen.

Karin Assarsson Oom, textillärare och konsthantverkare visar hur du enkelt i en ram kan skapa och väva just din personliga handdukshank. Du får också prova på att väva band med brickor, i bandgrind och med andra redskap. Material finns på plats. Du får gärna ta med egna garner i hållbara material. Inga förkunskaper krävs. Från 9 år. Barn under 12 år bör ha en vuxen med sig.

Det blir rast vid tillfälle och medtag eget fika då Karlsgatan Kafé tillsvidare är stängt på grund av pandemin. Prova på-tillfälle för dig som är intresserad av att ge dina prylar ett extra liv.

Tid: Söndag 9 maj kl 12.00-16.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås, i verkstaden i utställningen Hållbara rum.
Antal platser:  7 st (inkluderat både vuxna och barn). 
Kostnad: Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Karin Assarsson Oom, Västerås slöjd- och hantverksförening, 070-544 99 52.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt och ditt barns namn, e-postadress samt mobilnummer.

Har ni anmält er och senare får förhinder ber vi er avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få er plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå