Hem / Aktiviteter / Utställning / Utställning Avig och rätt

Utställning Avig och rätt

2022-10-08 - 2023-01-14, 06:08-06:08
Hallstahammar, Utställning

Höstens stora utställning, Avig och rätt – maskor som förändrar, i Hallstahammars konsthall är ett spännande möte mellan mästerstickaren Evy Langlee och nyskapande gerillavirkaren Maria Yvell. Tillsammans visar deras verk den transformativa, nästan hypnotiska kraften i att skapa med garn.

Konsthallens 120 kvadratmeter fylls till brädden av stickade och virkade figurer, budskap, kläder och bilder i en myriad av färger och material – en utställning att låta sig fångas och förtrollas av. Trots att konstnärerna till en början verkar närma sig hantverket från olika håll finns likheterna där. Båda beskriver drivkraften, nästan besattheten i skapandet. Bara en maska till. Och sen en till.

Förutom de båda konstnärernas utställningar visar Västmanlands läns museum bildspel från sin föremålssamling. Bilderna tar besökaren med i en historisk resa som visar hantverk från förr med de trender som kommit och gått.

Kolbäcksdalens slöjdarförening medverkar med egna alster och erbjuder ett antal workshoppar samt demovisningar av tekniker. Deras viktiga uppdrag som traditionsbärare och hantverksgemenskap synliggörs genom att den nu delas till alla som vill delta. Alla workshoppar är gratis och material ingår.

Även Maria Yvell kommer under utställningsperioden att hålla i en workshop och besökare kan också delta i skapandet av ett multikonstverk på plats i konsthallen.

Plats:  Kulturhuset i Hallstahammar, Parkgatan 7, Hallstahammar.
Period: Utställningstiden är 8 oktober 2022 till 14 januari 2023.
Vernissage lördagen den 8 oktober 10.00.
Öppet: Måndag och onsdag kl 10–17, tisdag, torsdag, fredag kl 10-18 samt lördag kl 10-14.

Utställningen är ett samarbete mellan Västmanlands läns hemslöjdsförbund, Hallstahammars kommun, Västmanlands läns museum och Kolbäcksdalens slöjdarförening.

 • Datum

  2022-10-08 - 2023-01-14, 06:08-06:08

 • Vad

  Utställning

 • Plats

  Kulturhuset Hallstahammar
  Parkgatan 7
  734 35 Hallstahammar

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå