Hem / Aktiviteter / Utställning / Ullutställning

Ullutställning

2021-09-04 - 2021-09-26, 13:00-17:00
Surahammar, Utställning

Välkommen till Stenhuset i Surahammar  Vernissage utställningar lördag 4 september 2021

I Stenhuset café öppnar vi utställning om Ull med bl a fällar, garn, tovat, stickat, virkat, nålbundet, vävt och Britta Jacobssons tovade bildsvit om ”Pelles nya kläder”.
Eftersom vernissagedagen 4 september även är hemslöjdensdag som firas i hela Sverige, pågår det hantverksaktiviteter för hela familjen med bl a tovning och spinning samt sagoläsning för barn av ”Pelles nya kläder”. Ett nomadtält eller jurta, som den också kallas och är tillverkad av medlemmar i länets slöjd- och hantverksföreningar under 1990-talet, finns tillfälligt uppställd utanför Stenhuset. Om vi inte hunnit rycka vår kvm lin tidigare, kommer vi även att göra det under dagen.

I Konsthallen  på övreplan visas ”Eco of Space” – glaskonst av Jarl Hohenthal  med anknytning till Västmanland och hytta i Dalsbruk i Finland. Konstnären närvarar vid vernissage.
Begränsad tillgänglighet till konsthallen p.g.a trappa. Ingen hiss finns.

Titta också in i Smedsbostaden som är inredd som i början av 1900-talet, hantverksbutiken med medlemmarnas hantverk/konst och i caféet kan Du fika med hembakat.
Aktuell info finns på Stenhusets Facebooksida.

Väl mött med fortsatta restriktioner för undvikande av smittspridning av Coronavirus –  god handhygien, håller avstånd och stannar hemma vis sjukdomssymptom!

 • Datum

  2021-09-04 - 2021-09-26, 13:00-17:00

 • Vad

  Utställning

 • Plats

  Stenhuset
  Ekängsvägen 5
  73531 Surahammar

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå