Hem / Aktiviteter / Övrigt / Slöjda på sportlovet: Lek som förr nu!

Slöjda på sportlovet: Lek som förr nu!

Tisdag 28 februari, 13:00-16:00
Västerås, Övrigt

Gör din egen favoritleksak! Lyssna på en berättelse om hur barn lekte förr och vilka leksaker de hade. Låt dig inspireras att skapa en personlig leksak av skogens material samt av ull och garn i en efterföljande workshop.

Så länge vi människor har funnits har barn haft lekar och leksaker. Men hur kunde en leksak se ut under medeltiden och vilka lekar kunde barn leka under 1500-talet? Var fick barn leksaker från när de inte gick att köpa från en affär? Och hur kunde leksaker se ut när farmor eller mormor var barn?
Anna Bratås, museipedagog, Västmanlands läns museum berättar vid tre klockslag hur barn lekte förr i tiden och vilka leksaker de hade.

Du får göra din egen leksak av bl a skogens material med inspiration från berättelsen under ledning av Gittan Wallin Wester och Ioannis Papadonikolakis, slöjdpedagoger. Med grenar, kottar, ull och garn kan du skapa en sak som du tycker är roligt att leka med. Och som håller länge.

Tid: Tisdag 28 februari kl 13.00-16.00. Berättande kl 13.00, 14.00 och 15.00.
Plats: Råby bibliotek, Råby centrum 4, Västerås.
Arrangörer: Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund i samarbete med biblioteken i länet.

Material finns på plats. Kostnadsfritt. Från 6 år och uppåt. Välkommen!

#slöjdlov!
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

 

Med dina händer kan du göra skillnad
Vill du veta mer om hållbara material och få slöjdtips? På Hemslöjdsguiden hittar du mer information om Slöjd Håller och hur du med dina händer kan du göra skillnad. Slöjd håller vill inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och att återanvända naturliga material. Med kunskap kan du göra egna val som bidrar till ett hållbart samhälle.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå