Hem / Aktiviteter / Övrigt / Slöjda på läslovet: Lek som förr nu!

Slöjda på läslovet: Lek som förr nu!

Måndag 30 oktober, 13:00-16:00
Skinnskatteberg, Övrigt

Gör din egen favoritleksak! Lyssna på en berättelse om hur barn lekte förr och vilka leksaker de hade. Var med och dela din berättelse till en kommande utställning. Låt dig inspireras att skapa en personlig leksak av skogens material samt av ull och garn i en efterföljande workshop. Lek som förr nu.

Så länge vi människor har funnits har barn haft lekar och leksaker. Men hur kunde en leksak se ut under medeltiden och vilka lekar kunde barn leka under 1500-talet? Var fick barn leksaker från när de inte gick att köpa från en affär? Och hur kunde leksaker se ut när farmor eller mormor var barn? Anna Bratås, museipedagog, Västmanlands läns museum berättar hur barn lekte förr i tiden och vilka leksaker de hade.

Du får göra din egen leksak av bl a skogens material med inspiration från berättelsen under ledning av Gittan Wallin Wester och Ioannis Papadonikolakis, slöjdpedagoger. Med grenar, kottar, ull och garn kan du skapa en sak som du tycker är roligt att leka med. Och som håller länge.

Tid: Måndag 30 oktober kl 13.00-16.00.
Plats: Skinnskattebergs bibliotek, Klockarbergsvägen 6, Skinnskatteberg.
Arrangörer: Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund i samarbete med biblioteken i länet.

Material finns på plats. Kostnadsfritt. Från 6 år och uppåt. Välkommen!

#slöjdlov!
#slöjdhåller
#älskadevästmanland

Älskade Västmanland
Bor du i Västmanland? Just nu söker Västmanlands läns museum personliga berättelser från länet om betydelsefulla saker och platser du gillar eller ogillar som kan visas i en utställning som öppnar hösten 2024. Mer information om projektet Älskade Västmanland hittar du på museets webbplats.

Med dina händer kan du göra skillnad
Vill du veta mer om hållbara material och få slöjdtips? På Hemslöjdsguiden hittar du mer information om Slöjd Håller och hur du med dina händer kan du göra skillnad. Slöjd håller vill inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och att återanvända naturliga material. Med kunskap kan du göra egna val som bidrar till ett hållbart samhälle.

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå