Hem / Aktiviteter / Övrigt / Slöjd Håller – Digital temavecka v 12, 2024

Slöjd Håller - Digital temavecka v 12, 2024

2024-03-18 - 2024-03-24, 11:28-11:28
Västerås, Övrigt


SLÖJDEN, SKOGEN OCH HÅLLBARHETEN
PROGRAM V 12, 18–24 MARS 2024
Programblad att ladda ner (pdf).

Föredragen vänder sig till dig som är yrkesverksam slöjdare, hantverkare, slöjdlärare, pedagog, skogsägare och/eller allmänt intresserad av design, slöjd, skog och hållbarhet. Alla föredrag är kostnadsfria. Begränsat antal platser.

MÅNDAG 18 MARS KL 18.00–19.30 // ingen anmälan
Bokprat om slöjdlitteratur och hållbarhet
I ett samtal mellan slöjdboksförfattarna Niklas Karlsson, Pernilla Wåhlin Norén och Lina Sofia Lundin pratar vi om författarnas egna böcker samt om slöjdböcker som spelat roll. Vi bjuder också på boktips från arkiven. FÖR: Slöjdlovers och bokslukare. ANSLUT: Slöjd Håller 2024 Hemslöjden i Dalarna.

TISDAG 19 MARS KL 12.00–12.45 // ingen anmälan
Allemansmöbler om att skapa platser
Föredrag av Klara Fahrman, möbeldesigner och Klara Isling, landskapsarkitekt som berättar hur de i projektet Allemansmöbler slöjdat platsspecifika sittmöbler som placerats längs vandringsleder till nytta för allmänheten. Om tillgängliggörandet av skogen samt materialuttag i naturen och i staden. FÖR: Slöjd-, design- och hållbarhetsintresserad allmänhet.
ANSLUT HÄR: Teamslänk till föredrag: Allemansmöbler om att skapa platser tisdag 19 mars 2024 kl 12.00-12.45.

ONSDAG 20 MARS KL 17.45–20.00 // anmälan
Trädens kläder – vad kan vi göra med bark?
Digital slöjdlärarfortbildning om trädens bark och dess användning vid bearbetning av djurhudar och textilier. Inspirerande föreläsningar med Lotta Rahme, mästare i garvning och samtal med Lena Svenonius, kunnig inom textil impregnering. FÖR: Slöjdlärare och pedagoger.
ANMÄLAN: Slöjd Håller 2024 Region Värmland.

TORSDAG 21 MARS KL 19.00–20.00 // ingen anmälan
Varje människa är ett träd – varje träd är en människa
Föredrag av Jögge Sundqvist om hur den gamla skogens ämnen är med och utformar slöjden. Här ryms historier om krokiga björkar, tankar om hur kvalitet och form samverkar med materialet. Vad skiljer slöjden från hantverket och hur renodlas slöjdens egenart? FÖR: Skogsintresserad allmänhet, slöjdare och hantverkare. ANSLUT: Slöjd Håller 2024 Upplandsmuseet.

QUIZ
Delta i vårt klimatsmarta quiz på Instagram och vinn fina bokpriser. Ny fråga varje dag! Ny vinstchans varje dag! Lycka till!

EARTH HOUR
Slöjda tillsammans inför och under Earth Hour lördagen den 23 mars 2024 kl 20.30-21.30. Mer information hittar du på Världsnaturfonden WWFs webbplats.

SLÖJDTIPS
Du hittar massor av slöjdtips på webbplats Hemslöjdsguiden och bl a länk till 365 saker att slöjda.

Mer information
Mer information hittar du på Slöjd håller på Facebook och följ oss gärna på Instagram.

Välkommen till en hållbar värld!

#slöjd
#slöjdhåller
#earthhour2024
#365slöjd
#slöjdenskogenochhållbarheten

 

OM OSS
Hemslöjdskonsulenterna i Dalarnas-, Gävleborgs-, Värmlands, Uppsala, Västmanlands- och Örebro län arrangerar en digital temavecka, v 12, 18-24 mars 2024, Slöjd håller, om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala hållbarhetsmålen. Vi vill inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material. Därför arrangerar vi en temavecka om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala målen för hållbar utveckling. Med kunskap och dina klimatsmarta händer kan du faktiskt göra skillnad. Under 2022–2024 har vi valt att lyfta fram slöjden, skogen och hållbarheten ur olika perspektiv. Med kunskap och dina klimatsmarta händer kan du faktiskt göra skillnad.

 

 

 

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå