Hem / Aktiviteter / Övrigt / Skapa hållbart rum 2.0

Skapa hållbart rum 2.0

Fredag 05 november, 10:00-13:30
Västerås, Övrigt

Vill du höra berättelser och slöjda på temat hållbarhet? På läslovet får du höra om hur människor levde och tänkte om sina saker därhemma förr. Vad var skillnaden på att vara barn för 100 år sen jämfört med nu? I en efterföljande workshop kan du skapa smart enkel hållbar förvaring till ditt rum. 

Helena Arnell, museipedagog, Västmanlands läns museum berättar om livet förr, hur det ut såg hemma, hur barnen bodde, hur man lappade och lagade föremål och vilka saker man var särskilt rädd om. Du får också se exempel på många olika föremål som visas i utställningen Hållbara rum. Visste du att man kan göra en stekpanna av en ljusstake? Och hur lagade man sin favoritleksak? Klarade man sig verkligen utan silvertejp?

Efter visningen håller Gittan Wallin Wester och Elisabeth Larsson, slöjdpedagoger i en kreativ och hållbar workshop där du dekorerar konservburkar som du kan förvara pennor och andra småsaker i eller göra roliga plåtdekorationer. Eller en fågel i kork. Det blir med andra ord återbruk av bl a konservburkar, kapsyler, knappar och korkar. Material finns på plats. Vill du så får du gärna ta med dig egna föremål som du vill återbruka. Välkommen att skapa ditt hållbara rum 2.0!

Tid: Fredag 5 november. Pass 1 kl 10.00-12.00 alt Pass 2 kl 11.30-13.30.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Samling på entrétorget.
Antal platser:  max 24 deltagare/pass.
Kostnad:
Kostnadsfritt. Från 6 år och uppåt.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Slöjda på lovet, 5/11, valt pass/vald tid, ditt och ditt barns namn, e-postadress samt mobilnummer.

Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå