Hem / Aktiviteter / Övrigt / Repslagning av mattrasor Medlemsutställning Utefika

Repslagning av mattrasor Medlemsutställning Utefika

Lördag 05 september, 13:00-17:00
Surahammar, Övrigt

Välkommen att fira Hemslöjdens dag lördagen den 5 september 2020 i Stenhuset Surahammar.
Se och även prova på att slå rep av mattrasor i vår stora repslagningsmaskin. Innan repslagning kan ske, sys trasorna ihop till långa längder och när repet är färdigslaget kan det användas till att göra mattor, väskor, underlägg o. dyl. Av annat material som lingarn kan vi prova slå rep i de mindre maskinerna till t.ex. gardinomtag, dekorationer till kuddar mm
Färdigslaget rep Foto: Raila Kolmodin

Av flerfärgade mattrasor har man slagit långa rep som sedan har sammanfogats med papperssnöre till en större rundformad, ca 50 cm hög kasse/korg med två handtag.
Kasse/korg gjord av rep slaget av mattrasor. Foto: Stenhuset

Vi hoppas på fint väder så vi kan vara ute på gräsmattan vid Stenhuset.
Fika med hembakat finns att köpa och intas utomhus. Du kan besöka Smedsbostaden och i caféet & hantverksbutiken kan man beundra/köpa medlemmarnas alster av olika slag.

Välkommen ung som äldre, men bara om du känner dig frisk utan sjukdomssymptom!
Vi visar hänsyn och omsorg av varandra genom att följa FHMs rekommendationer, håller händerna rena, undviker trängsel och håller avstånd till varandra.
Följ Stenhusets aktiviteter på Facebook eller på hemsidan

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå