Hem / Aktiviteter / Kurs / Kurs: Gör en krympburk – Fullbokad

Kurs: Gör en krympburk - Fullbokad

2021-09-25 - 2021-09-26, 10:00-16:00
Västerås, Kurs

Nyfiken att lära dig att göra täta sammanfogningar? På jakt efter funktionell förvaring? Tänkt att plastbanta? Under två dagar lär du dig grundläggande täljtekniker och gör en klimatsmart krympburk i färskt samt torrt trä.

Under ledning av Anja Sundberg, träslöjdare och skedsnidare från Sörmland lär du dig under två dagar grundteknikerna i att tälja genom att tillverka en klimatsmart och funktionell krympburk i färsk björk. Det är ett klassiskt sätt att sammanfoga en tät burk genom att krympa en bit urholkad björkstam kring en torr botten. Du kommer med andra ord att tälja både i färskt och torrt trä där du får använda olika skärande verktyg, täljhäst samt huggkubbe. På kursen får du grundläggande kunskaper om material, teknik och lämpliga verktyg.

Kursen vänder sig till dig som både är van och ovan att tälja. Det blir rast vid tillfälle och medtag eget fika och/eller enklare lunch då Karlsgatan Kafé tillsvidare är stängt på grund av pandemin.

Tid: Lördag-söndag 25-26 september kl 10.00-16.00. Kurs 2 dagar.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Lokal: Traversen (verkstaden).
Max antal: 6 platser (inkluderat både vuxna och barn). Från 9 år.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, namn på ditt barn och dig, mejladress samt mobilnummer till vårdnadshavare.

Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå