Hem / Aktiviteter / Övrigt / Klä om en småmöbel

Klä om en småmöbel

Lördag 09 oktober, 10:00-15:30
Västerås, Övrigt

Vill du byta tyg på en småmöbel t ex en stol eller en pall men vet inte hur? Eller du kanske har ett påbörjat mindre projekt som du behöver hjälp att få färdigt? Workshoppen Klä om en småmöbel vänder sig till dig som inte har klätt om möbler tidigare eller har ett påbörjat mindre projekt som du behöver hjälp med för kunna att slutföra. Ett perfekt tillfälle för dig som vill ha hjälp till självhjälp!

Under ledning av Annie Lundstedt, utbildad möbeltapetserare med bevarandeinriktning vid Tibro Hantverksakademi och erfaren kursledare, får du grundinsikter om möbelstoppning, hur du byter tyg och tips på hur du gör snygga hörn. Du får också insikter i hållbara materialval. Du tar med ett hanterbart projekt som en småmöbel t ex en stol eller en pall. Syftet är att du under dagen får så pass med kunskaper så att du kan slutföra ditt projekt hemma. Material finns att köpa på plats till självkostnadspris och verktyg finns att låna. Ta gärna med egna verktyg och material om du har.

Fika och frukt finns på plats. Det blir rast vid tillfälle och fika/lunch kan köpas på Karlsgatan Kafé. Workshop för dig som är intresserad av att ge dina älskade prylar ett extra liv.

Tid: Lördag 9 oktober kl 10.00-15.30.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås, i verkstaden i utställningen Hållbara rum.
Antal platser:  8 st. 
Kostnad: Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Annie Lundstedt, 070-644 81 24.
Obligatorisk anmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt och ditt barns namn, e-postadress samt mobilnummer.

Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

___________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå