Hem / Aktiviteter / Övrigt / Hemslöjdens dag i Västmanlands län

Hemslöjdens dag i Västmanlands län

Lördag 01 september, 10:00-17:00
Västerås, Övrigt

Under Hemslöjdens dag lördagen den 1 september kan du delta i slöjdarrangemang i Köping, Sala, Surahammar och/eller Västerås. Massor av möjligheter att slöjda, lära nytt och träffa nya människor. Välkommen!!!

Köping, Trädgårdsgatan 14, kl 13.00-17.00
Köping-Arboga-Kungsör slöjd- och hantverksförening arrangerar i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan bl a en trådslöjdworkshop. Du kan också sticka och prova på att spinna. Ta med din projektpåse. Arrangörerna bjuder på fika!

Sala, Täljstenen, Vasagatan 17, kl 11.00-16.00
Sala slöjd- och hantverksförening arrangerar en hantverksmarknad och visar Utställning Ull för livet med start den 1 september på Hemslöjdens dag. Familj/barn (F), Vuxen (V). Program:

Kl 11.00-12.00: Föredrag av Margau Wohlfart-Leijdström, Västmanlands läns fåravelsförening och Mia Höglund, fårägare – All ull behövs. (V)

Kl 11.00-16.00: Hantverksmarknad, visning och prova på att spinna på slända och spinnrock, skinnberedning, stickning, tvåändsstickning, virkning, nålbindning, kavelfrans, prova på nål- och våttovning samt yllebroderi. (F)

Kl 11.00-16.00: Utställning och försäljning av Skapande Händer och Lisas Skinnverkstad. (F)

Kl 11.00-16.00: Öppna verkstäder med smed och keramiker samt kaninskinnsberedning. (F)

Kl 11.00-16.00: Visning av ull och skinn av alpacka, Norrängens Alpacka. (F)

Kl 15.00-16.00: Klädvisning av kollektion från Skapande Händer med kläder från bl a Christina Kihlberg och Stina Jacobsson. (F)

Surahammar, Stenhuset, Ekängsvägen 5, kl 13.00-17.00
Surahammars konst- och hantverksgilles medlemmar visar olika hantverk där du har möjlighet att prova på bl a stickning, virkning, och repslagning. Ta gärna med dig ditt eget handarbete. Utställningar av målningar med två stockholmskonstnärer, Cecilia Larsson och Håkan Eriksson, visas i konsthallen och i caféet visas Catharina Lindbergs akvareller. Smedsbostaden och hantverksbutiken är öppna. I caféet finns bl a hembakat gofika.

Västerås, Stadsbiblioteket, Biskopsgatan 2, kl 10.00-14.00
Västerås slöjd- och hantverksförening informerar om höstens program och visar medlemmarnas alster. Temat är återbruk och du kan lära dig olika metoder för att återbruka t ex med konservburkar och petflaskor.

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå