Hem / Aktiviteter / Övrigt / Hemslöjdens dag 2022: Program Västmanland

Hemslöjdens dag 2022: Program Västmanland

Lördag 03 september, 10:00-17:00
Västerås, Övrigt

Gör en U-sväng till oss! På Hemslöjdens dag lördagen den 3 september erbjuder slöjd- och hantverksföreningarna i Västmanlands län med länsbokstav U prova-på-aktiviteter för hela familjen! Det finns mycket att se, prova på och upptäcka på nedanstående platser. Ingen anmälan krävs och aktiviteterna är kostnadsfria.  Välkommen att fira Hemslöjdens dag med oss i Västmanlands län! 


PROGRAM VÄSTMANLANDS LÄN
DET HÄR HÄNDER LÖRDAG 3 SEPTEMBER 2022 I:

KUNGSÖR KL 10.00-14.00
PLATS: Kungsuddens hembygdsgård och museum, Kungsuddsvägen 8, Kungsör. ARRANGÖR: Köping-Arboga-Kungsör slöjd- och hantverksförening.
PROGRAM: Prova på att göra makramé och sticka en I-cordsnodd.

NORBERG KL 12.00-15.00
PLATS: Abrahamsgården, Fagerstavägen 10-12, Norberg. ARRANGÖR: Norbergs Bergslags Hemslöjdsförening.  PROGRAM: Slöjda med ull! Medlemmar visar spinning, tovning, stickning, virkning, nålbindning, yllebroderi och bandvävning. Ta med dig eget ullprojekt och slöjda med oss!

SALA KL 12.00-15.00
PLATS: Sala stadspark, Ekebygatan, Sala. ARRANGÖR: Sala slöjd- och hantverksförening.
PROGRAM:  Workshoppar, prova-på samt försäljning av slöjd och handarbete.

SURAHAMMAR  KL 13.00-17.00
PLATS: Stenhuset, Ekängsvägen 5, Surahammar. ARRANGÖR: Surahammars konst- och hantverksgille. PROGRAM: Vernissage av två utställningar på temat coronaslöjd: Djur och odjur i konsthallen samt #slöjdasomdukänner i caféet. Medlemmar slöjdar.

VÄSTERÅS kl 11.00-15.00
PLATS: Vallby Friluftsmuseum, Skerikesvägen 2, Västerås. ARRANGÖR: Västerås slöjd- och hantverksförening i samarbete med Handvävarna Dalarna Västmanland
.
PROGRAM:  Repslagning, täljning och vävning. Utställning av hantverk som föreningsmedlemmar har provat på och visning av trasmattor. Medlemmar i Handvävarna Dalarna Västmanland och Hemslöjden kan lämna in egenvävda trasmattor den 3 september kl 10.00-11.00. Kom och rösta på finaste trasmattan!

 

Foto: Välkommen att slöjda med oss i Västmanlands län! Vi arrangerar många spännande workshoppar, prova-på-tillfällen och intressanta utställningar berättar (fr v) Anna Wengdin, ordförande Sala slöjd- och hantverksförening, Marlene Karlsson, ordförande Köping-Arboga-Kungsör slöjd- och hantverksförening och Raila Kolmodin, ordförande Surahammars konst- och hantverksgille. På bilden saknas Karin Assarsson Oom, Västerås slöjd- och hantverksförening samt Kerstin Söderström, Norbergs Bergslags Hemslöjdsförening.

_______________________________________________________________________________________________________

Hemslöjdens dag firas första lördagen i september varje år – en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda. Hemslöjdens dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar i syfte att få fler att upptäcka hur roligt det är att slöjda tillsammans med andra.

Vill du bli medlem i en slöjd- och hantverksförening? När du blir medlem hos oss så blir du del av en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet. Läs mer här! Välkommen till oss!

 

#hemslöjdensdag2022
#slöjdivästmanland

 

 

 

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå