Hem / Aktiviteter / Övrigt / Föredrag: Ett gammalt föremål berättar

Föredrag: Ett gammalt föremål berättar

Lördag 20 november, 14:00-15:00
Västerås, Övrigt

Ett dopfat blev ett kastrullock och en ljusplåt en stekpanna! I utställningen Hållbara rum på Västmanlands läns museum visas lappade, lagade och stoppade samt återbrukade föremål där en del allmogeföremål är inlånade av Hans Forsberg, ”sakkunnig” samlare.

I föredraget Lappa, laga och återbruka – nu en dygd förr en nödvändighet kommer Hans Forsberg att visa lagade föremål i olika hårda material och ge en bakgrund till varför samt hur man lagade och återbrukade föremål förr. Ett intressant föredrag om vad ett gammalt lagat föremål kan berätta!

Tid: Lördag 20 november kl 14.00-15.00.
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås, Hörsalen.
Antal platser:  Begränsat antal platser.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Obligatorisk föranmälan: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, namn, e-postadress samt mobilnummer.

Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut i programkalendern på Västmanlands läns museums webbplats eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå