Hem / Aktiviteter / Utställning / Djur och odjur coronabroderi

Djur och odjur coronabroderi

2022-09-03 - 2022-10-16, 13:00-17:00
Surahammar, Utställning

Välkommen till Stenhuset i Surahammar

Vernissage lördag 3 september 2022 kl.13.00-17.00 
Konsthallen övre plan  ”Djur och Odjur” 
kollektivt broderi skapat under pandemiåret 2020 när fysiska kontakter skulle undvikas, människors oro för Corona och ensamheten blev som störst.

Initiativet kom från Västra Götalandsregionen. De som ville delta i broderiuppropet fick material hemskickat att fritt brodera på tema djur och odjur. Deltagarna är i alla åldrar, med olika kunskap och erfarenheter. Under processen kunde man delta i aktiviteter via nätet, sociala medier och nyhetsbrev för gemenskap och inspiration. Textilkonstnären Erik Torstensson monterade sedan ihop de inlämnade broderierna till ett stort konstverk omfattande 9 stora vepor med 60-talet broderier i varje dessutom ett antal solitärer, som de ca 600 personer runt om i Sverige åstadkommit under pandemin 2020.
Läs mera om  bakgrund till broderiuppropet.
Nu visar vi resultatet i Stenhuset i samarbete med Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Konsthallen på övreplan har begränsad tillgänglighet för rörelsehindrade pga trappa

I huset inryms en smedsbostad inredd som i början av 1900-talet, hantverksbutik med medlemmarnas hantverk/konst, i ceféet finns fika med hembakat och ytterligare utställning från pandemitiden  #slöjdasomdukänner.

Öppet lördag och söndag kl. 13.00 – 17.00
Aktuell info finns på Stenhusets Facebook sida

Välkommen !

Smittspridning:  Än pågår infektioner och vi ber besökare att visa hänsyn till varandra, ta ansvar för att hindra smittspridning, fortsätta hålla avstånd och använda handsprit vid behov.
Delta bara om du känner dig frisk och är utan sjukdomssymptom!

Vill du bli medlem i en slöjd- och hantverksförening?
I Surahammars Konst och hantverksgille/Stenhusets medlemskap ingår arbetspass tillsammans med annan medlem för att hålla huset öppet och verksamheten med utställningar och hantverk igång. Välkommen till oss!

Medlemsansökan

 

 

 

 

 • Datum

  2022-09-03 - 2022-10-16, 13:00-17:00

 • Vad

  Utställning

 • Plats

  Stenhuset
  Ekängsvägen 5
  73531 Surahammar

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå