Hem / Aktiviteter / Övrigt / Digitalt vävsnack

Digitalt vävsnack

Torsdag 10 juni, 13:30-15:00
Västerås, Övrigt

Handvävarna Dalarna Västmanlands bjuder in till digitalt vävsnack lördagen den 5 juni kl 13.30-15.00. Temat är utställningen Hållbara rum, de västmanländska munkabältesvävarna samt hur du gör något roligt av varpslattar och småvävar.

Live-sändning från utställningen Hållbara rum på Västmanlands läns museum med Karin Assarsson Oom, styrelseledamot i Handvävarna Dalarna Västmanland samt ordförande i Västerås slöjd- och hantverksförening (bild ovan) och Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund. Ett öppet samtal om vävglädje.

Presentation av bl a munkabältesvävar från Västmanlands län som visas i utställningen, diskussion om vad vi bl a gör med våra vävda provlappar, sista-varpslattenvävar och bandbitar samt visning av utvalda delar av Hållbara rum. Karin kommer också att berätta om projektet maratonväven som nu pågår i länet och visa vad deltagarna har vävt.

Evenemanget vänder sig i första hand till dig som är medlem i en slöjd- och hantverksförening i Västmanland och/eller i Handvävarna i Dalarna Västmanland.

Tid: Lördag 5 juni kl 13.30-15.00.
Plats: via Teams.
Antal platser:  Begränsat antal platser.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Karin Assarsson Oom, Västerås slöjd- och hantverksförening, 070-544 99 52.
Obligatorisk föranmälan: karin.assarsson.oom@gmail.com senast 1 juni.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå