Hem / Notiser / Musik, dans och slöjd i Fabriken

Musik, dans och slöjd i Fabriken

2024-03-28

Repetition av föreställningen Fabriken som premiärvisas för elever i åk fem på Västerås Konserthus den 9 aprill 2024.
Foto: Maria Dahlin, Västmanlandsmusiken.

 

För första gången skapar Arkiv Västmanland, Västmanlands läns hemslöjdsförbund och Västmanlandsmusiken scenkonst för barn. En genreöverskridande och delvis interaktiv föreställning, Fabriken, där barnen får både se, höra och göra. Första föreställningen spelas den 9 april i Västerås Konserthus. Föreställningen visas i Kungsör och Skinnskatteberg senare i vår.

Föreställningen bygger på en västmanländsk berättelse om en pojke och hans pappa som båda jobbar på bruket för att få pengar till mat och husrum. Jobbet att valsa stål är tungt och ansträngande och handlingen börjar när de tidigt en morgon är på väg till arbetet.

Projektet Fabriken är ett samarbete över kulturformsgränserna där publiken får uppleva både musik, dans och berättande. Med sig får de kunskap om platsens och den västmanländska historian men också möjlighet att utforska det egna skapandet genom hemslöjd. Till föreställningen, som vänder sig till skolelever i årskurs fem, finns material med uppföljande frågeställningar som lärarna kan bearbeta med barnen i efterhand.

Medverkande
Torbjörn Grass, musiker
Oskar Forsgren, manus och berättare
Kerstin Abrahamsson, dansare
Gittan Wallin Wester, hemslöjd
Malena Engström, manusbearbetning och regi
Leif Östlund, projektledare

Presskontakt Västmanlandsmusiken
Madelene Ulfberg
Marknads- och kommunikationschef
021-40 36 29
0739-64 89 89
madelene.ulfberg@vastmanlandsmusiken.se

 

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå