Hem / Notiser / Slöjda varje tisdag på Vallby friluftsmuseum

Slöjda varje tisdag på Vallby friluftsmuseum

2024-01-25


Västerås slöjd- och hantverksförening arrangerar under våren 2024 slöjdträffar varje tisdag kväll i Bomanska gården i samarbete
med Vallby friluftsmuseum, Västerås. Foto: Karin Assarsson Oom.

 

Under hela våren med start den 6 februari 2024 arrangerar Västerås slöjd- och hantverksförening slöjdträffar tillsammans med Vallby friluftsmuseum, Västerås. Varje tisdag träffas slöjdintresserade i alla åldrar på Bomanska gården kl 17.00-20.00. Deltagare tar med egna projekt och utbyter kunskaper.

Västerås slöjd- och hantverksförening samarbetar sedan tidigare med Vallby friluftsmuseum och satsar nu på slöjdträffar varje tisdag kl 17.00-20.00 under våren. Alla är välkomna, i alla åldrar och ingen föranmälan behövs. Deltagarna tar sin egen slöjd och egna redskap. Vad som slöjdas beror på vad deltagarna tar med och det kan exempelvis bli täljning, stickning, virkning, lappa och laga och broderi. Temat för varje träff är: se vad andra gör och bli inspirerad. Föreningen erbjuder enklare material utan kostnad samt redskap för att prova på.

– Ibland kommer vi att ha ett tema och då kan deltagarna välja temat eller göra det man själv håller på med. Det är också utmärkta tillfällen att passa på att göra färdigt påbörjade projekt i trevligt sällskap, säger Karin Assarsson Oom, ordförande i Västerås slöjd- och hantverksförening.

Föreningen, som bildades 1989, har idag ca 130 medlemmar och är via Västmanlands läns hemslöjdsförbund ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR.

– Vi är glada över samarbetet med Vallby friluftsmuseum och hoppas att det kommer många slöjdintresserade varje tisdag. Lokalen är tillgänglig med en ramp vilket vi är extra glada över. Vi publicerar alltid våra evenemang i Hemslöjdens slöjdkalender och det är också där samt på vår sida på Facebook vi aviserar ev ändringar i programmet, avslutar Karin Assarsson Oom.

Mer information
Du hittar föreningens evenemang i Hemslöjdens Slöjdkalender och du kan också följa Västerås slöjd- och hantverksförening på Facebook. Mer information om föreningen hittar du på Västmanlands läns hemslöjdsförbunds webbplats, slojdivastmanland.se.

Frågor
Kontakta Karin Assarsson Oom, ordförande i Västerås slöjd- och hantverksförening, telefon 070-544 99 52, karin.assarsson.oom@gmail.com.

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå