Hem / Notiser / e-slöjda din röst för planeten

e-slöjda din röst för planeten

2021-03-01

En digital temavecka om slöjd och hållbarhet med fokus på FNs globala mål för hållbar utveckling. | www.slojdhaller.se

 

Vill du göra slöjd som gör skillnad? Vill du veta hur du kan slöjda hållbara budskap? Vill du e-slöjda just din röst för planeten? Fira inför WWF Earth Hour lördagen den 27 mars med Maria Yvell, gerillaslöjdare och virkare som håller ett tankeväckande föredrag med efterföljande workshop.

Maria Yvell berättar hur små kollektiva handarbeten kan bli stora politiska budskap och i en efterföljande workshop e-slöjdar du din röst för planeten med hållbara budskap i en jordglob. Efter introduktion till workshoppen kommer du att delas in i mindre grupper där du kan slöjda tillsammans med andra deltagare. Grupprummen kommer att vara öppna till kl 20.30 då WWF Earth Hour startar. Maria Yvell är en av personerna bakom Gerillaslöjdsfestivalen och hon driver också egna kontot virkadygnetrunt.

FÖREDRAG KL 13.00-13.45: Hur kan små kollektiva handarbeten skapa stora politiska budskap?
WORKSHOP KL 14.00-15.30: e-slöjda din röst för planeten med hållbara budskap i en jordglob.

Tid: Lördag 27 mars kl 13.00-20.30. Insläpp från kl 12.30. Avslut senast kl 20.30.
Plats: Digitalt.
Pris: Kostnadsfritt.
Anmälan: Fyll i anmälningsformuläret här!
Max antal deltagare: 100 personer.
Sista anmälningsdag:
Torsdag 25 mars.
Arrangör: Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Efter din anmälan kommer du senare att få e-post med information om:

  • vad du behöver ha för material till workshoppen,
  • länk till evenemanget,
  • länk till information om det program vi kommer att använda under kvällen,
  • kontaktuppgifter till support som du kan ringa ifall att du får tekniska problem.

Digital temavecka om slöjd och hållbarhet
Under vecka 12, den 22-28 mars 2021 arrangerar hemslöjdskonsulenterna i Dalarnas, Gävleborgs, Uppsala, Värmlands, Västmanlands och Örebro regioner en digital temavecka om slöjd och hållbarhet, Slöjd Håller, med fokus på de globala hållbarhetsmålen. Program för hela veckan hittar du här.

Med Slöjd Håller vill vi inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material. Med kunskap kan du göra egna val som bidrar till ett hållbart samhälle. Genom att delta i e-slöjda din röst för planeten bidrar du till två globala hållbarhetsmål i Agenda 2030, 10.2 Främja social, ekonomisk och politisk inkludering samt 11.4 Skydda världens kultur- och naturarv. Med dina klimatsmarta händer kan du faktiskt göra skillnad.

Evenemanget e-slöjda din röst för planeten ingår också i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund. Välkommen till en hållbar värld!

#slöjdadinröstförplaneten
#earthhoursweden
#slöjdhåller
#agenda2030
#slöjdivästmanland
#hållbararum

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå