Hem / Notiser / Ordföranden i kultursamtal

Ordföranden i kultursamtal

2020-10-03
På Hemslöjdens dag den 5 september medverkade Carola Gunnarsson, ordförande i Västmanlands läns hemslöjdsförbund i ett kulturpolitiskt samtal tillsammans med Amanda Lind, kultur- och demokratiminister och Maria Jacobsson, Hemslöjdens nya verksamhetschef. Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR arrangerade ett brett program med filmer, inlägg och artiklar. De filmer som premiärvisades på Hemslöjdens dag finns att se på deras programsida.

På programsidan hittar du förutom det kulturpolitiska samtalet om hemslöjd med Carola Gunnarsson, ordförande i Västmanlands läns hemslöjdsförbund, kultur- och demokratiminister Amanda Lind och Hemslöjdens nya verksamhetschef Maria Jacobsson fyra filmer:

  • Dräkternas koder och symboler med Håkan Liby, etnolog och dräkthistoriker.
  • Samiska mönster och symboler med Anna-Stina Svakko, mästarsameslöjdare.
  • Romska mönster och symboler med Erland Kaldaras, nationell utvecklare för romskt hantverk.
  • Tälj en sked tillsammans med Björn Svantesson (lång och kort version).

Filmerna hittar du på Hemslöjdens webbplats. Den första lördagen i september varje år infaller Hemslöjdens Dag, en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå