Hem / Notiser / Hållbar slöjdvecka

Hållbar slöjdvecka

2020-10-02

En temavecka om slöjd och hållbarhet med fokus på FNs globala mål för hållbar utveckling. | www.slojdhaller.se

 

Den 10-18 oktober, v 42, 2020 arrangerar hemslöjdskonsulenter i Dalarnas, Gävleborgs, Värmlands, Västmanlands, Uppsala och Örebro regioner en temavecka, Slöjd håller, om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala hållbarhetsmålen. 

Slöjd håller vänder sig till dig som vill lära nytt, prova på och hitta hållbara vägar i din vardag. Med Slöjd håller vill vi inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material. Med kunskap kan du göra egna val som bidrar till ett hållbart samhälle. Med dina händer kan du göra skillnad. Du kan också. Välkommen!

 

PROGRAM (pdf-fil)

LÖRDAG 10 OKTOBER I FALUN
Hållbart för hemmet – DIY med kniv och yxa
Sofi Karlsson aka Slöjdare Karlsson håller workshop med kniv och yxa. Tälj en smörkniv, stekspade eller en knopp. Kostnad 300 kr per person. Antal deltagare: max 12 personer.
Tid: Lördag 10 oktober kl 9.30-13.00. Plats: Kulturhuset tio14, Falun. Anmälan: www.sv.se/dalarna eller falun@sv.se

TISDAG 13 OKTOBER I UPPSALA
Trädet
En slöjdad reflektion med barn och ungas tankar och idéer kring naturresurser, hållbarhet och konsumtion. Tid: Tisdag 13 oktober. Plats: Upplandsmuseets gård samt www.upplandsmuseet.se/hemslojd/slojd-haller/

ONSDAG 14 OKTOBER I FALUN
Lappa och laga
Malhål på tröjan, trasiga jeans, hål på armbågar eller hälar, vi fixar det tillsammans! Kom med dina trasiga plagg. Kursledare: Kattis Karlsson Hofvander. Kostnad 100 kr per person. Antal deltagare: max 12 personer. Tid: Onsdag 14 oktober. Anmälan: www.sv.se/dalarna eller falun@sv.se, 023-222 46

TORSDAG 15 OKTOBER FRÅN ÖREBRO
Omskaparna – ett kreativt skolprojekt om hållbarhet
Digital föreläsning och workshop om hållbarhet och kreativt skapande. För slöjdlärare.
Tid: Torsdag 15 oktober klockan 16.00-17.00. Webbadress: www.olm.se/slojdhaller

FREDAG 16 OKTOBER FRÅN VÄRMLAND
Vildhjärta – Livet på en pinne
Digital föreläsning om hållbart slöjdande med Maria Westerberg.
Tid: Fredag 16 oktober, öppet hela dagen. Webbadress: www.regionvarmland.se/slojdhaller

LÖRDAG 17 OKTOBER I VÄSTERÅS – FÅ PLATSER KVAR!
Kreativt broderiåterbruk
Workshop med Anna Wengdin, mästarslöjdare, Sala slöjd- och hantverksförening. Anna visar kreativa sätt att brodera på olika typer av återbrukade bottenmaterial t ex jeans, skinnjackor, grova rockar och fina bomullsskjortor. Tid: Lördag 17 oktober kl 12.30-14.30. Plats: Aros Congress Center, Munkgatan 7, Västerås, konferensrum 302. Antal deltagare: max 20 personer. Anmälan: susann.leval@slojdivastmanland.se.

HELA VECKAN
Min hållbara slöjd
Visa din hållbara slöjd på instagram: #minhållbaraslöjd #slöjdhåller #slojdhaller #sloydsustainability #agenda2030. På www.olm.se/slojdhaller, @slojdhaller på Instagram.

Testa att fixa
Sex slöjdiga förslag på lagningar och underhåll, med inspiration från Digitalt Museum.
Publiceras tisdag-söndag 13-18 oktober på www.regiongavleborg.se/slojdhaller

Slöjd håller D.I.Y
Miniutställning Slöjd håller visar på enkla och hållbara sätt att minska ditt avtryck i konsumtionssamhället. Här finns exempel på olika saker att göra själv, lappa och laga, sy nytt av gammalt, tälja och använda återbruk. Adress: Kulturhuset tio14, Falun.

Hållbart kök
Dalarnas hemslöjdsbutiker i Falun, Rättvik, Mora, Dala-Floda och Nås visar ett urval av butikernas produkter.

@slojdhaller
#minhållbaraslöjd
#slöjdhåller
#slojdhaller
#agenda2030

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå