Hem / Notiser / Okategoriserade / Första webbplatsen publiceras

Första webbplatsen publiceras

2020-06-03

Adress till Västmanlands läns hemslöjdsförbund


Västmanlands läns hemslöjdsförbund publicerar sin första webbplats på Hemslöjdens dag den 5 september 2020. Nu hoppas föreningen nå ut till fler slöjdintresserade i länet när webben blir ny huvudkanal. Vid lanseringen hittar besökaren bland annat information om aktiviteter, slöjdtips, bygdedräkter och enkla vägar till slöjdföreningar, vävstugor samt slöjd och hantverk. Senare i höst publiceras riktad information till näringsverksamma slöjdare och slöjdpedagoger.

Västmanlands läns hemslöjdsförbund använder sedan 2013 Facebook som huvudkanal och har i nuläget drygt 950 följare. Varje år publiceras ca 350-400 inlägg om slöjdaktiviteter främst i Västmanlands län. För nå en bredare målgrupp, äga sin egen information och kunna kommunicera slöjden i ett sammanhang har Västmanlands läns hemslöjdsförbund nu webbplaten som huvudkanal.

– Vår förhoppning är att slöjdintresserade i Västmanlands län enkelt ska hitta relevant information på webbplatsen utifrån vad de vill göra, läsa, hitta eller ta kontakt. Vi hoppas också att våra besökare ska känna att vi är generösa, genuina och engagerade. Helt enkelt att de hittar matnyttig information, nyttiga länkar och känner sig välkomna till slöjden, berättar Carola Gunnarsson, ordförande i Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Länshemslöjdsförbundet kommer fortsättningsvis att använda Facebook. Adressen till webbplatsen är www.slojdivastmanland.se.

I höst rum för näringsverksamma slöjdare
På webbplatsen version 1.0 hittar besökaren en länsanpassad version av Hemslöjdens Slöjdkalender, länkar till slöjdbeskrivningar att göra själv, notiser, bygdedräkter i Västmanlands län, länets slöjdföreningar, slöjd och hantverk samt vävstugor i länet, frågor och svar samt information om länshemslöjdsförbundets verksamhet och kontaktuppgifter. Den primära målgruppen för webbplatsen är fritidsslöjdare. Andra målgrupper är näringsverksamma slöjdare och slöjdpedagoger.

– Under hösten kommer vi att publicera information som vänder sig till länets näringsverksamma slöjdare och till slöjdpedagoger. Vi kommer också att översätta viss information till andra språk och även ha viss information på lättläst, säger Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Möjlighet för föreningarna bygga på
De slöjd- och hantverksföreningar som är medlemmar i länshemslöjdsförbundet kan bygga på med egna sidor under samma paraply. Webbplatsen är byggd av Grafikfabriken i Västerås som också kommer att sköta den tekniska driften.

– För att effektivisera styrelsearbetet kommer vi också att ha interna sidor för att underlätta vårt löpande arbete. På sikt hoppas vi att www.slojdivastmanland.se blir ett slöjdforum för Västmanlands län, avslutar Carola Gunnarsson.


Frågor

Kontakta Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, 070-22 22 470, susann.leval@slojdivastmanland.se.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå