Hem / Slöjda som du känner

#slöjdasomdukänner

Fritt gestaltade pandemitankar om beteendemönster

Slöjda som du känner visas som en webbutställning med hänsyn till de restriktioner som råder under pandemin. En utställning som du kan besöka när du vill. Hur ofta du vill. Och delta i om du vill. Det är också en utställning om rådande pandemi. Utställningen har öppen inlämning så länge pandemin pågår.

I #slöjdasomdukänner delar utställarna med sig av just sin slöjdhistoria där de fritt har gestaltat sina tankar i pandemin i valfritt material och i valfri teknik. En högaktuell utställning som utgår från årets tema för Hemslöjdens dag: mönster, symboler, monogram och bomärken. Utställningen är uppdelad i två delar. I den första delen visas verken i den ordning de har lämnats in och med en helhetsbild av verket. I den andra delen visas ytterligare bilder, ibland detaljbilder, som utställarna har skickat in och i slumpvis ordning. Bilderna är utställarnas egna och är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.

I framtiden kommer vi förmodligen att prata om ett före och efter coronapandemin. Det är en tid som kommer att skriva in sig i historieböckerna och det genomgående temat i utställarnas verk kan sammanfattas i ett ord: beteendemönster. I beskrivningarna av sina verk berättar de om sina fritt gestaltade tankar. Det är berättelser som berör. Det är också en utställning som kan ge dig inspiration, nya tankar och kanske lust att skapa själv. I och med att pandemin fortgår öppnar vi upp webbutställningen för inlämning under hela utställningsperioden. Vill du delta? Läs mer här! Välkommen med ditt bidrag!

Utställningen arrangeras av Västmanlands läns hemslöjdsförbund och länets slöjd- och hantverksföreningar. Inlämnade föremål visas i en kommande utställning på Stenhuset i Surahammar. Utställningsdatum släpps när restriktionerna för coronapandemin lättar. Utställningen visas så länge pandemin pågår. Välkommen till webbutställningen #slöjdasomdukänner!

Bildgalleri: Slöjda som du känner | Foto: Se respektive utställare.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå